Tlf: 908 53 241   I    E-mail: evelyn@fjordangora.no

Startside  |  Om oss  |  Salg  |  Kjøp  |  Bilder  |  Selskapslokale  |  Kontakt

Om oss

Eg starta med angorakanin på Eidsland i 1984. Vidareforedla ulla med i hovudsak å spinne og strikke i starten, men i 1986 blei det meir og meir toving av ulla.
Hillesvåg ullvarefabrikk har kardet toveulla til meg fram til 2005. 
I 2003 vart Sjøbua kjøpt med mykje ombygging og restaureringsarbeid. Karde maskin importert frå York i England var montert i 1. etg. i 2004 og produksjonsløypa til angorasåler i drift i 2005.
Butikklokale var klar til opning i mai 2008 og då var1.etg. ferdig restaurert.
I 2.etg. er det koselege selskapslokale med utsikt utover Eidsfjorden til Osterøy. Lokalet blir leigd ut til slutta lag og har plass å servere ca. 40 pers.

 

 

 

 

Salg av angora produkt har vore over telefon og på messer.

De finn meg på PWC julemesse i Stavanger og Bergen, julemesse Fana husflidslag og på Rørosmarknaden.

Angorakaninen står i særklasse blandt kaninraser. Angorakaninen har en pels som vokser hele dens levetid. Den klippes 4 ganger i året og gir ca. 1 kg. ull i løpet av denne tiden. Mest utbredt er den hvite angorakaninen, men den finnest også i fargevarianter innen gul, rød, svart og blå.

Angoraullen har større isolasjonsevne enn noen annen ull i verden. Det skyldes hårenes finhet og at en del av hårene har luftkamre i midten. Angoraullen isolerer hele 10 ganger bedre enn saueull og kan ta opp 4 ganger sin vekt med fuktighet uten å miste isolasjonsevnen. Angoraullen har også en elektrostatisk avledningsevne. Dette har en særdeles gunstig virkning på revmatiske lidelser, idet smertene lindres.

Ta kontakt idag for mer informasjon!